Aparatele folosite în cosmetică
" Vapoforul - aparat pasiv care produce vapori de apă. Vaporizarea este utilizată în cosmetică pentru înmuierea stratului cornos, deschiderea porilor, uşurând astfel curăţarea prin extracţie a comedoanelor datorită căldurii degajate de aerul cald, care activează circulaţia sangvină. Cu ajutorul acestui procedeu, pielea transpiră, eliminând toxine, şi odată cu ele îndepărtându-se şi impurităţile.
Electrodermul este un aparat de înaltă frecvenţă, cu scânteieri de ozonificare. El este prevăzut cu electrozi de sticlă de diverse forme: ciupercă, rulou, pieptene, sub formă de ac (pentru cauterizări). Prin acţiunea scânteilor ce se produc între electrozi şi piele se obţine în cursul tratamentului o serie de efecte stimulatorii. Intensitatea activităţii electrodermului este reglată de un buton, pornind de la 0,1,2,3,4,5 - cât suportă clienta. Se lucrează pe faţa clientei maximum două-trei minute, şi se foloseşte aparatul după extracţia de comedoane pentru dezinfectare, închiderea porilor, ozonificare, activarea circulaţiei sangvine. Se mai poate lucra cu el în timpul schemei de tratament.
Galvanodermul este un aparat electric activ care se foloseşte în dezincrustări (curăţarea pielii grase, seboreice).
Lampa cu ultraviolete este folosită în cosmetică pentru producerea unor radiaţii în concentraţii mai mari, în special la tenul gras, cu tendinţă acneică, pentru asanarea infecţiei microbiene sau pentru a bronza culoarea pielii. Razele ultraviolete nu sunt folosite în zona ochilor, deoarece reacţiile lor pot produce conjunctivite sau sensibilizarea ochilor.
Vapozonul este un aparat electric pasiv care produce vapori de apă ozonizaţi.
Ionodermul este un aparat electric activ care realizează ionizarea, cu ajutorul fructelor proaspete (portocale, banane, pepene), lucrându-se cu jumătăţi de fruct prinse în agrafele electrozilor, astfel realizându-se o tonificare şi o hidratare mai puternică. Fructele se aleg în funcţie de natura tenului (ten gras - fructe astringente: portocală, grapefruit; ten uscat: banană, pepene galben, piersică, pară).
PH metrul este un aparat care determină pH-ul pielii. Valorile pH-ului se înscriu pe o scară de la 0-14. Sub valoarea 7 este zona de aciditate, peste 7 zona de alcalinitate, iar 7 este neutru. Pielea sănătoasă are reacţie uşor acidă, pH de 5,5, determinarea lui realizându-se pe o piele perfect curată, nu cu machiaj.
Ultrasunetele se refera la frecventele unui spectru de sunete dincolo de gama sonora umana, care incepe de la 16 kHz (kilohertz) pana la 1.6 Ghz (gigahertz). Undele ultrasonice intotdeauna au nevoie de un mediu pentru a se propaga. Acesta poate fi aer, apa sau alt solid ori lichid. în general, ultrasunetele se propaga ca şi asa numitele unde longitudinale.
Pentru tratamentele cosmetice şi medicale, exista doua moduri de folosire a ultrasunetelor:
⦁ ultrasunetele continue: în acest caz, sunetul este produs continuu şi se produce la o anumita frecventa şi amplitudine (putere) a semnalului.
⦁ ultrasunetele sub forma de impulsuri: în acest caz, pulsuri discrete sunt produse de o anumita frecventa şi amplitudine.
Un avantaj al ultrasunetelor continue este ca mereu implica o reactie termica. Trebuie totusi avut grija cand operam cu amplitudini foarte mari, totusi - daca ultrasunetele raman prea mult timp intr-un puct pe tesut, atunci poate duce la o asa numita « pata fierbinte » (o incalzire puternica sau în exces a acelui punct).
Sursa: https://www.skindream-titanium.com
Oxygen hyperbaric - Tratamentul cu oxigenul hiperbaric este o tehnica de infuzie percutanata de oxigen şi principii active cum ar fi: acid hyaluronic, vitamine, aminoacizi, etc. prin intermediul unui aparat dotat cu un generator care transforma aerul în oxigen pur hiperbarizindu-l (aducindu-l la o presiune superioara fata de cea atmosferica de 1 bar). Din compartimentul hiperbarizant pleaca un manipulator asemanator unui pistol pneumatic, care pulverizeaza gazul astfel obtinut pe piele cu un sistem de intensitate graduala stabilita de operator. Tratamentul cu oxigen hiperbaric este absolut natural, non invaziv, relaxant, nu altereaza mimica şi expresivitatea feteii.
Sursa: https://www.desprespa.ro
Mezoterapia - derivat din greacă: mesos însemnând mijloc şi therapeia, a trata medical - este un tratament nechirurgical, ce constă în injectarea unor cantităţi foarte mici de substanţe homeopate, vitamine, aminoacizi şi enzime în mezoderm, adică în stratul mijlociu al pielii. Absorbţia prin piele a substanţelor nutritive în cazul aplicării de creme este de doar 10%. Pielea este un obstacol important pentru substanţele străine care intră în organism, stratul cornos, cel mai superficial, deţinând rolul determinant în funcţia de barieră a pielii.
Mezoterapia penetrează această barieră prin injectarea direct în piele, la nivelul ţesutului de mijloc al pielii, respectiv mezoderm, sau în ţesutul subcutanat a unor minidoze de vitamine, minerale, medicamente convenţionale sau homeopate, standardizate, extracte vegetale naturale, aminoacizi, acid hialuronic, pentru a trata specific o varietate de afecţiuni. Aceasta este mezoterapia invazivă, adică prin injectare, dar mai există şi mezoterapia noninvazivă.
Mezoterapia noninvazivă se realizează prin electrodermoporaţie, cea mai utilizată dintre proceduri. Ea creşte gradul de difuzie a substanţelor prin stratul cornos al pielii, prin "deschiderea" unor "uşi" electrice, care sunt declanşate de emiterea de impulsuri electrice de frecvenţă radio - nedureroase - prin intermediul unei piese ţinute în mână. Canalele sau "uşile" electrice sunt deschise temporar pe membrana celulelor şi permit astfel produselor să fie introduse prin piele, ajungând direct la ţintă, adică la celulele "îmbătrânite", "stresate", care au nevoie de "întăriri", de revigorare.
Radiofrecventa (RF) - se bazează pe capacitatea undelor electromagnetice de anumite frecvențe și intensități de a genera energie şi induce încălzirea anumitor structuri moleculare din țesuturile dermice şi sub-dermice. Aceasta încălzire selectivă are ca efect scurtarea și deci întinderea fibrelor de colagen existente în derm și hipoderm, precum şi stimularea apariției de noi fibre de colagen, prin stimularea colageno-genezei la nivelul fibroblaștilor. Este un tratament non-invaziv, care aplicat corect nu influenteaza stratul superficial al pielii, epidermul, și ale carui efecte se fac simțite progresiv în lunile urmatoare sedințelor de tratament, aceste efecte rămânând vizibile pentru perioade de până la 2 ani.
Utilizarea curenţilor electrici în cosmetică:Curentul continuu - este foarte utilizat în cosmetică, în tratamentul tenului gras, pentru dezincrustări, sau pentru ionizări, având ca rezultat tonifierea şi rehidratarea pielii.
Curentul alternativ - este folosit pentru scânteieri cu electrozi de sticlă, în special la aparatul electroderm.
Curenţii interferenţiali - produc excitaţii care iau naştere în profunzimea ţesuturilor, determinând contracţii musculare nedureroase. gimnastică musculară şi vasculară, deci o tonifiere a ţesuturilor în profunzimea pielii.
Aparatul de aspiraţie tip SEBASPIR: este pasiv şi este dotat cu o pompă de aspiraţie, un dispozitiv de reglare a puterii de aspiraţie. Acest aparat se foloseşte pentru curăţarea tenului, ca o completare a peeling-ului sau gomajului.La procesul de curăţare a tenului se folosesc nişte ventuze cu deschidere mai mare sau mai mică, în funcţie de suprafaţa pe care dorim să o lucrăm."
Text preluat din cartea " Cosmetica si machiajul profesional " autor Amalia Didiu. cartea este doar in fromat electronic
Pentru informatii sau comenzi trimiteti mail la adresa magentacosmetic@gmail.com sau la telefon 0730772730