CAPITOL 5. Tipuri de ten " Cosmetica si machiajul profesional"

07.03.2017

Recomandari pentru toate tipurile de ten

Curăţarea: Se recomandă curățarea tenului dimineaţa şi seara, pentru a elimina murdăria provenită din mediul extern, poluarea, machiajul, și de a elibera tenul de toxinele secretate, celulele moarte, excesul de sebum. Curăţarea permite pielii să respire şi o pregăteşte pentru aplicarea produselor de îngrijire.

Îngrijirea: Aplicată după curăţare, îngrijirea are ca obiectiv să protejeze şi să menţină hidratarea pielii pe timp de zi, şi hrănirea, respectiv regenerarea pielii, pe timp de noapte. În funcţie de nevoile pielii și ținând cont de tipul pielii, îngrijirea presupune aplicarea de compoziții hidratante, antiîmbătrânire, calmante, seboregulatoare, reparatoare, refermizante, etc.

Gomajul: Gomajul, sau curățarea în profunzime, ajută la eliminarea celulelor moarte, rafinează textura pielii şi curăţă în profunzime impurităţile.

Masca: Măștile asigură îngrijire în profunzime. În funcţie de nevoile pielii se va opta pentru mască purificatoare, reechilibrantă, decongestionantă, calmantă, nutritivă, fermizantă, etc. Masca se aplică pe pielea bine curăţată şi uscată, se lasă timp de 10-20 de minute (până la uscare), după care se îndepărtează.

5.1. Ten normal sau endemic - reflectă o stare de sănătate a organismului, fără tulburări metabolice. Glandele sebacee secretă atât cât este nevoie, iar ţesutul adipos dispune de rezervele necesare de grăsime. La examenul vizual se constată pielea netedă, cu pori mici, invizibili, fără riduri, şi de o culoare uşor roz. La examenul cu lupa se vede o textură fină. Prin palpare se remarcă o piele catifelată, fermă, elastică, nu iritabilă; ph-ul pielii este situat între limite normale. Acest tip de piele se întâlneşte la copii, înainte de pubertate, şi la persoanele cu un organism perfect sănătos, după 20 de ani.

Curaţarea

⦁ curățarea feței se face cu mișcări blande circulare cu săpun sau gel pentru ten normal.

⦁ după curățare se tonifică cu o loțiune tonica destinată tenului normal, cu apă termală sau apă florală (trandafiri, albăstrele, mușețel).

Îngrijirea

⦁ aplicarea regulată a unor loțiuni cu compoziție potrivită tenului normal

⦁ activele specifice recomandate pentru tenul normal în general toți activii hidratanți printer care și acidulhialuronic

⦁ ca uleiuri vegetale se poate apela la uleiul de caise, argan, migdale, rosa mosqueta, struguri

⦁ ca uleiuri esențiale se poate apela după preferințe de arome şi acțiuni, în special uleiul esențial de lemongras, vetiver.

Gomajul:

⦁ tenul normal nu necesită gomaj săptămânal, este suficient a se efectua bilunar

⦁ pentru tenul normal se apelează la o compoziție pe bază de fibre vegetale cum ar fi: cocos, bambus, pudră de trandafiri

Masca

⦁ măștile se pot aplica săptămânal sau bilunar

⦁ ingredientele se pot selecta la liber, aplicând alternativ măști nutritive, hidratante, purifiante, după preferințe

⦁ Ten uscat - caracterizat printr-o lipofuncţie a glandelor sebacee. Insuficienţa de sebum (grăsime) determină şi pierderea de apă din ţesuturile superficiale, fapt ce poate duce la deshidratarea superficială. Acest tip de ten se datorează fie unei predispoziţii, fie unei îngrijiri necorespunzătoare, cu produse care usucă, fie datorită înaintării în vârstă sau unor cauze interne.

Factori care influenţează uscarea pielii:

⦁ Factori interni - tulburări endocrine, tiroidă, tulburări nervoase, tulburări în circulaţia sanguină, boli interne.

⦁ Factori externi - vântul, soarele, frigul, produse de igienă alterate, produse cosmetice foarte alcoolizate, care conţin substanţe care usucă pielea.

La examenul vizual pielea este mată, cu pori mici, uneori cu riduri fine, superficiale, datorate deshidratării ce însoţeşte lipsa peliculei grase.

Cu lupa se văd mici fisuri liniare. La palpare se constată piele subţire, cu elasticitate diminuată.

Este o piele sensibilă, persoanele care au o piele sensibilă au senzaţia de usturime sau mâncărime. Tratamentul unui astfel de ten urmareşte să corecteze deficienţa de grăsimi naturale şi aspectele datorate acestei deficienţe.

⦁ Tenul uscat alipic (lipsit de grăsimi)

⦁ Tenul deshidratat - mai predispus la riduri din cauza lipsei de apă

Prezentarea pielii uscate, cauze şi consecinţe

⦁ Cauza - funcţionarea insuficientă a glandelor sebacee, neprotejarea pielii, factorii atmosferici şi factorii interni, folosirea produselor cosmetice neadecvate.

⦁ Caracteristici - pori mici, aspect de solzişori; clienta are o senzaţie de tensionare, suprafaţa pielii este uscată, aspră la pipăit, tendinţă timpurie spre riduri, pielea este subţire şi fragilă.

Curăţarea:

⦁ Demachiere se face cu lapte demachiant, fără clătire, sau cu ulei demachiant cu clătire ușoară

⦁ după curățare se tonifică cu apă florală (immortelle, neroli), apa termală sau tonic hidratant

⦁ în apa de baie se recomandă a se folosi ulei de baie

Îngrijirea:

⦁ aplicarea regulată a cremelor bogate, hrănitoare, emoliente. Tenul uscat îndrăgește uleiurile faciale

⦁ ingrediente specifice recomandate pentru tenul uscat sunt: în general activii hidratanți (acid hialuronic, colagen, squalane, vitamina A, vitamina E, ceramide vegetale)

⦁ ca uleiuri vegetale se poate apela la uleiul de argan, avocado, migdale, borago, germeni de grâu, primulă

⦁ ca uleiuri speciale sunt recomandate uleiul de rodie, de chimen negru. Apoi unt de cacao, mango, shea

⦁ la uleiuri esențiale se poate apela la cele cu acțiune specifică, cum ar fi: lemn de trandafir, smirnă, neroli, petitgrain

Gomajul:

⦁ tenul uscat necesită gomaj fin, dar nu este necesar a se aplica săptămânal

se apelează la o compoziție pe bază de fibre vegetale (sevă de bambus, pudră de trandafiri) în bază uleioasă, plus agent lavant cu moderație

Masca:

⦁ măștile se pot aplica săptămânal, cu compoziție bogată și hrănitoare

⦁ ingredientele se pot selecta având în vedere necesitatea de hidratare profundă şi hrănire: argilă albă împreună cu produse aplicole, pudră de alge, uleiuri vegetale



Continuarea materialului in carte. Cartea este doar in format digital si poate fi citita pe orice dispozitiv smart, PC, laptop.

Pretul cartii este 60 lei. Pentru comezi va rugam trimite-ti mail la adresa magentacosmetic@gmail.com sau sunati la nr 0730772730 

© 2016 Cursuri by Magenta Cosmetic. Toate drepturile rezervate.
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți