Cuperoza -sfaturi de ingrijire pentru clienti

23.03.2017

Cuperoza este frecvent intalnita la persoanele cu pielea subtire sau mai putin elastica. In mod normal, capilarele pielii se dilata pentru a permite fluxului mai mare de sange sa treaca in momentele de stres sau efort fizic, apoi revin la normal.Capilarele mai slabe nu au o problema in a se dilata, insa nu mai pot reveni la forma initiala. Tocmai de aceea apare roseata, aceasta fiind uneori insotita de edem sau umflarea pielii.Cuperoza apare atunci cand tenul este agresat de factori externi (vant, frig, ploaie, etc.) si/sau pe fondul altor factori care pot fi genetici sau dobanditi prin comportament ca si alimentatie sau stil de viata (persoanele hipertensive, cu pereti vasculari fragili, stresul, dereglarile hormonale, tulburarile digestive, alimentatia nesanatoasa (bogata in condimente, prajeli, mancaruri grase, dulciuri), dar si obiceiurile precum sedentarismul, fumatul si consumul de alcool.

Boala afecteaza cu precadere pielea alba, sensibila, uscata sau seboreica, care devine rosiatica, pe anumite portiuni ale fetei (zona nasului si a obrajilor in special).
Pielea cuperozica este foarte sensibila si necesita o ingrijire speciala: protectie impotriva factorilor nocivi de mediu (radiatii UV, ger, vant) si utilizarea de produse cu efect asupra capilarelor sensibile si rol de calmare a iritatiilor.
Cea mai eficienta solutie de tratament combina ingrijirea atenta a tenului ( exclusiv cu produse specifice), cu modificari ale stilului de viata.

Sfaturi pentru tratarea cuperozei:

1. ApaEvitati spalarea fetei cu apa dura, care contine clor. Alegeti spalarea cu apa plata. Obisnuiti-va sa cumparati un bidon cu apa plata si pentru spalarea fetei, nu doar pentru baut. Toxinele intra in corp si prin piele, nu doar prin alimentatie.

2. HidratareHidratarea si nutritia joaca un rol-cheie in buna functionare a organismului, de aceea este indicat sa beti cel putin un litru de apa pe zi si mai ales sa mancati multe legume si fructe

3. CosmeticeEvitati folosirea de cosmetice neadecvate care nu au o baza organica, sapunurile, cremele grase, lotiunile si solutiile alcoolice. Evitati peeling- urile cu particule abrazive sau produsele anti seboreice, utilizati insa cu regularitate creme cu factor de protectie impotriva gerului si radiatiilor UV, care hidrateaza si calmeaza pielea.Pentru piele cu cuperoza, Crema stimuleaza in primul rand circuitul sangvin imbunatatind starea capilarelor, reducand presiunea si estompand aspectul patat al pielii. Aceasta include ingrediente care intaresc tonusul capilarelor si le refac elasticitatea: vitamina E, A si C , esentiale pentru hranire si in special pentru producerea si protejarea colagenului si a elastinei, proteine de baza ale pielii.

4. Soare si temperaturaEvitati soarele direct si folositi doar creme cu factor de protectie solara. Este indicat sa se foloseasca oricand, la orice iesire din casa, in zilele cu soare. De asemenea, baile de aburi, saunele, caldura si spalatul pe fata cu apa fierbinte este recomandat a fi evitate. Nu expuneti pielea la aer conditionat excesiv, deoarece schimburile mari de temperatura afecteaza pielea.

5. Curatati fata zilnic Folositi apa calduta pentru curatarea fetei, urmata de 3 ori pe saptamana de aplicarea unei masti pentru piele cu cuperoza. Dupa spalarea mastii cu apa calduta, aplicati serul si crema Carmen. Nu neglijati nici masajul delicat, cu varful degetelor, dupa aplicarea cremei: este un excelent mod pentru a dezvolta flexibilitatea vaselor capilare.

6. Alimentatie si obiceiuri
Evitati alimentele grase, condimentate, fumatul si consumul de alcool( activ sau pasiv). Anumite alimente pot duce la inrosirea accentuata a pielii: mancarurile picante, supele calde, unele produse lactate (iaurtul sau smantana), ciocolata, unele citrice sau unele alimente bogate in histamine ca branza, spanacul sau otetul.Alimentatia echilibrata si sanatoasa, hidratarea corespunzatoare, ingrijirea pielii cu ajutorul unor produse atent selectionate si de calitate, vor contribui cu siguranta la obtinerea unui ten luminos, a unui ritm incetinit al imbatranirii si a cresterii increderii in propria persoana.



© 2016 Cursuri by Magenta Cosmetic. Toate drepturile rezervate.
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți