Cosmetica si machiajul profesional

27.02.2017

Norme igienico-sanitare legate de activitatea tratamentelor cosmetice

Instalaţiile electrice şi aparatura vor fi bine controlate periodic de către tehnicieni autorizaţi. Este obligatoriu un echipament corespunzător pentru cosmeticiană (halat alb, tricou, pantaloni). Nu se poartă obiecte tăioase în buzunarul echipamentului de protecţie. Toate produsele cosmetice trebuie păstrate în ambalaje închise, curate, etichetate corespunzător şi având certificate de calitate.

Produsele cosmetice se utilizează folosind anumite spatule din plastic sau lemn. Se respectă termenul de valabilitate de pe ambalaj.

Pentru buna funcţionare a salonului de cosmetică se va face asigurarea materialelor cosmetice necesare activităţii zilnice.

Alegerea, spălarea şi curăţarea produselor vegetale proaspete se face cu grijă.

Amplasarea materialelor şi ustensilelor se face în mod ergonomic.

Prepararea produselor cosmetice specifice se face pentru fiecare client, în funcţie de tipul de ten corespunzător momentului aplicării procedurii cosmetice.

Prepararea produselor cosmetice specifice se realizează cu ustensile speciale, conform reţetelor consacrate, şi în cantităţi corespunzătoare.

Exemple de produse cosmetice specifice: infuzii, măşti, produse de gomaj, vopsele de gene şi sprâncene, produse de epilat.

Exemple de ustensile speciale (mojar de pistil, pahare de laborator, tăviţe renale, vase emailate).

..... continuare in carte.

Cartea este disponibila doar in format digital si poate fi citita pe orice dispozitiv smart sau laptop, PC.

Daca sunteti interesat(a) de achizitionarea cartii va rugam trimiteti mail la adresa magentacosmetic@gmail.com