Gomajul

13.03.2017

Gomajul - reprezintă procedeul cosmetic, mecanic sau chimic, care are rolul de a completa curăţarea superficială, prin îndepărtarea celulelor moarte, a surplusului de grăsimi, redându-i pielii netezire, luminozitate, catifelare şi o mai bună penetrare a produselor în piele. Aplicarea gomajului se va efectua prin introducerea în borcan a unei palete; niciodată nu se va introduce mâna în recipienţii cu produse cosmetice, deoarece se poate altera şi deteriora calitatea produsului.

Produsul se aplică pe tenul şi decolteul clientei, evitând zona oculară şi a pleoapelor, iar prin mişcări circulare, produsul aplicat acţionează pe aripile nasului, bărbie, zona geniană, frunte şi decolteu, până când acesta penetrează în piele. Îndepărtarea acestuia de pe suprafaţa pielii se va efecua cu multă grijă, ajutată de infuzia de plante, precum şi de tifoanele şi bureţeii de celofibră. Îndepărtarea gomajului de pe piele trebuie să fie perfectă, orice urmă a gomajului deranjând şi iritând pielea în timpul masajului.

Această îndepărtare a reziduurilor cu ajutorul infuziei, ceai de plante sau apă termală, este urmată obligatoriu de o ştergere, o palpare, mângâiere, pentru a simţi eventualele resturi ale gomajului. Gomajul mecanic se mai poate folosi acasă de către clientă de 2-3 ori pe saptămână, pentru tenul gras, şi o dată pe săptămână, pentru o piele normală. Folosirea gelului exfoliant creşte receptivitatea tenului la procedurile şi produsele de îngrijire din tratament.

Acesta îndepărtează în totalitate celulele moarte ale pielii. Curăţă şi purifică epiderma, revigorând tenul şi redându-i strălucire şi prospeţime. Gelul exfoliant (peeling) conţine granule sferice, fine şi inerte, care permit gomajului eliminarea particulelor moarte din piele, purificând şi curăţând tenul. Mentolul (răcoritor) şi camforul (calmant) purifică şi redau tenului luminozitate şi mai multă receptivitate la celelalte produse de îngrijire zilnică.

Aplicarea de acizi pe faţă nu este tocmai plăcută dar, în ciuda aparenţelor, aceasta este fundamentul procedurii cosmetice cunoscută sub numele de PEELING.

Se mai poate utiliza peeling-ul chimic, această procedură estetică adresându-se în special corectării ridurilor fine din jurul ochilor şi al gurii, a uşoarelor cicatrici, a hiperpigmentării cauzate de vârstă, expunere la soare sau tulburări hormonale. Aplicarea peeling-ului se realizează cu ajutorul unei pensule, conform instrucţiunilor de utilizare, aplicând peste zona de acţiune a peeling-ului o folie de plastic, pentru ca acesta să nu reacţioneze cu oxigenul (O2).

În funcţie de profunzimea la care acţionează peeling-ul, acesta poate fi de trei feluri: peeling superficial, care îndepărtează epiderma şi care se foloseşte în tratamentul acneei, pentru curăţarea porilor, precum şi în tratarea şi atenuarea petelor; peeling mediu, care acţionează adânc, îndepărtand epidermul până în apropierea dermului; folosit în special în tratamentul ridurilor mai profunde, folosindu-se acizi în concentraţii mai mari şi fenoli; peeling profund - care penetrează mai profund în derm şi care este executat în cabinetele dermato-cosmetodologice.

Diferenţa dintre gomaj şi peeling este aceea că gomajul este un amestec de substanţe mai abrazive, cu efecte mecanice, prin fricţionare cu pulpele degetelor pe suprafaţa pielii, fricţionarea realizându-se în toate zonele, exceptând zona oculară şi a buzelor, iar peeling-ul reprezintă un proces de exfoliere superficial, mediu sau profund cu acizi.

Dupa această operaţie de curăţare profundă se poate trece, dacă este cazul, la pensat, operaţie la care se ţine cont de forma feţei.


© 2016 Cursuri by Magenta Cosmetic. Toate drepturile rezervate.
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți