MEZOTERAPIA ESTETICA CU ACE - Derma Stemp Electric Pen

06.03.2017

Mezoterapia cu ace, cunoscuta si ca terapie intradermala, este o metoda de rejuvenare cutanata, minim- invaziva, care consta in administrarea prin injectarea directa in piele a unor substante active cu rol curativ, tintind in mod direct zonele cu probleme. Injectarile se administreaza cu ajutorul unor ace foarte subtiri care nu produc durere, prin tehnica manuala procedura nu necesita anestezie sau perioada de recuperare. Acest tratament se adreseaza celulitei sau depozitelor adipoase localizate (lipoame),vergeturilor,cicatricilor, alopeciei dar mai ales rejuvenarii cutanate faciale (riduri, laxitate cutanata) a gatului, decolteului, mainilor sau oricarei regiuni a corpului.

Derma Stemp este un aparat ce foloseste multiple ace ce strapung pielea cu o frecventa foarte mare printr-o functie de vibratie automata. Penetrarea acelor in piele stimuleaza productia naturala de colagen si absorbtia accelerata a ingredientelor active in piele care impreuna conduc la repararea locala si la rezultate de rejuvenare faciala mai rapide.

Derma Stemp se poate utiliza pe orice tip de ten( exceptie face tenul cu acne acuta, vulgara) si pe orice parte a corpului; nu deterioreaza pielea iar sinteza de colagen creste cu 600%.

Derma Stemp este utilizat în tratamentele de reîntinerire a pielii, lifting, atenuare a cicatricilor (cauzate de acnee, intervenţii chirurgicale ş.a.) şi a vergeturilor, reduce dimensiunea porilor şi a ridurilor prin stimularea producţiei de colagen.

PROCEDURA

Aparatul actioneaza prin efectuarea de mii de micro-intepaturi la nivelul pielii favorizand patrunderea substantelor active in derm pentru a stimula producerea de colagen propriu si restructurarea pielii.

Derma Stemp dispune de o functie de vibratie pentru reducerea si chiar eliminarea senzatiilor neplacute. O sedinta de tratament dureaza aproximativ 25 minute.

Rezultate - piele intinsa, neteda, textura uniforma, aspect mai luminos, usor efect de lifting si de reintinerire a pielii.

Reduce ridurile si cutele fine, reduce porii si ajuta la indepartarea cheloidelor si a cicatricilor lasate de acnee.

Permite absorbirea eficienta, la nivelul profund al dermului, a serurilor pe baza de acid hialuronic, vitamina C sau alte substante active. Absorbirea la nivelul profund al dermului favorizeaza producerea de colagen nou.

⦁ Derma Stemp-ul este utilizat în urmatoarele tratamente estetice:

terapiile anti ageing pentru creșterea tonusului și elasticității pielii

⦁ tratamentul pielii atrofiate la persoanele în vârstă ( regenerare )

⦁ tratamentul cicatricilor și al sechelelor post acneice

⦁ tratamentul leziunilor pigmentare ( hiperpigmentare / depigmentare )

⦁ tratamentul vergeturilor

⦁ tratamentul alopeciei

⦁ hidratare intensiva a pielii

Terapia cu Derma Stemp se poate aplica persoanelor cu orice tip de piele ( clasificarea Fitzpatrick 1-6 ), cu rezultate vizibile chiar dupa prima ședință. Frecvența sesiunilor diferă în funcție de problemă ( riduri, piele flască, cicatrici, vergeturi, alopecie ), de zona tratată - practic orice zonă a corpului nostru poate fi tratată cu Derma Stemp.

Mecanismul de acțiune

Simplu - microinciziile create de ace pe suprafața pielii sunt de fapt microtraumatisme, care determină o reacție de 'autoreparare' a organismului,având ca rezultat sinteza de fibre noi de colagen și elastină; de aceea acest tratament este denumit terapie de inducție a colagenului ( Collagen Induction Therapy ). Pielea se regenerează, devine mai groasă, mai elastică, își redobândește vitalitatea.

In cazul rolelor medicale Dermaroller, lungimea acelor depașește 1 mm, acestea penetrând pielea până în dermul papilar, stratul unde sunt localizate fibrele de colagen și elastină.

Pe masură ce aceasta metodă a evoluat, au apărut și sisteme automate - Dermastamp.

Pregatirea prealabilă tratamentului medical cu Derma Stemp constă în curățarea și dezinfectarea zonei care urmează să fie tratată. În funcție de mărimea zonei tratate, durata unei ședințe variază între 10 minute și o ora, incluzând și aplicarea unui cocktail personalizat.

Compoziția cocktail-ului este determinată de problema tratată, de vârsta pacientului, de zona afectată.

În majoritatea cazurilor, terapia de inducție a colagenului este bine suportată, disconfortul fiind minim.

După tratament, pielea va fi roșie, eritemul persistând între 2 si 24 ore. Practic nu există alte efecte secundare, pacientul putându-și relua activitatea imediat.

Rejuvenarea cutanata

Rejuvenarea cutanata, fie ca este vorba de cea faciala, a gatului si a decolteului sau a mainlor, reprezinta o aplicatie de succes a mezoterapiei cu ace, aceasta realizand de fapt un mezo-lifting non-chirurgical, fiind o alternativa sigura a procedurilor estetice invazive.

Prin injectari, se introduc la nivel cutanat cocktail-uri de substante (vitamine, minerale, amino-acizi) cu rol nutritiv, puternic hidratant si antioxidant care stimuleaza microcirculatia, metabolismul celular local, productia de colagen si elastina, efectul final fiind cel de rejuvenare (reintinerire) si in mod vizibil pielea va arata mai fina, radianta si mai ferma. Fata, gatul, decolteul, mainile precum si orice alta zona poate fi rejuvenata prin aceasta metoda.

Desigur, mezoterapia cu ace se poate combina cu alte regimuri de rejuvenare cutanata cum ar fi injectarile cu botox sau acid hialuronic sau cu peeling-urile laser. De asemenea, un alt efect al mezoterapiei cu ace ar fi acela de skin-tightening (retractie a pielii) in zonele cu tegument lax ("pielea cazuta") de la nivelul gatului, bratelor, coapselor, genunchilor, abdomenului, pielea devenind mai ferma sub actiunea de stimulare a colagenului si elastinei a substantelor injectate.

In acest mod se activeaza formarea de noi fibre de colagen, care reorganizeaza structura tegumentului, acesta devenind mai ferm sitonifiat. Mezoterapia cu ace se poate combina cu succes cu tratamentele estetice chirurgicale, laser, botox sau injectari cu acid hialuronic.

Mezoterapia injectabila este o procedura minim-invaziva, o alternativa sigura si eficienta la procedurilor chirurgicale, consta in introducerea in derm cu ajutorul microinjectiilor exact in zone ce dorim sa o tratam a unor substante cu rol terapeutic. Procedura se repeta periodic pentru rezultate pe termen lung.

Produsele utilizate in cadrul tratamentelor sunt amestecuri ce contin foarte mute compusi activi ce sunt necesari pentru o functionare optima a celulelor pielii. Unele cocktailuri mezoterapeutice contin 50-60 de ingredient activi (acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, minerale, extracte din plante, si altele),cu rolul de a stimula regenerarea celulara, hranire si hidratare in profunzime, stimularea formarii colagenului, cresterea metabolismului celular.

Mezoterapia pentru intinerire este tratamentul cu efecte vizibile si durabile pentru rejuvenarea, biorevitalizarea pielii uscate, terne, fotoimbatranite, pielii degradate de factorii de mediu si stilul de viata.

Indicatii

La nivel facial se recomanda mezoterapie de rejuvenare pentru:

⦁ piele matura

⦁ piele uscata, deshidratata, terna

⦁ tratamentul cearcanelor

⦁ fotoimbatranire cutanata

⦁ pori dilatati

⦁ lipsa de tonus

⦁ riduri fine

Efecte:

⦁ cresterea capacitatii de refacere a pielii

⦁ reducerea ridurilor

⦁ efect antioxidant, neutralizare a radicalilor liberi ce produc imbatranir

⦁ creste elasticitatea si hidratatrea pielii

⦁ stimularea sintezei de colagen

⦁ piele mai neteda, luminoasa, intinerita

Protocol: 5 sedinte, 1 sedinta /2 saptamani , se repeta de 1-2 ori pe an

Pentru mentinerea rezultatelor se efectueaza sedinte de intretinere, 1 sedinta la 1-2 luni.